Telefon: (0545) 282 11 44

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sıkça Sorulan Sorular

Tüm soru ve talepleriniz için iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

photo

Kürek sporuna, 13 yaşın üzerindeyseniz  yüzme biliyor ve spor yapmaya engel bir sağlık sorununuz yoksa  kulübümüze gelip üyelik formunu doldurarak kürek sporunun eşsiz güzelliğine ortak olabilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm sorularınızı sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşarak sorabilirsiniz.

Temel Eğitim alacak olan sporcularımız kürek sporunla ilk tanışacak olanlardır. Temel Kürek eğitiminin temel amacı kano üzerinde doğru bir teknik ile güvenli bir şekilde kürek çekmeye dayanır. İlk ay toplamda 8 saat temel eğitim dersi  almalısınız. Temel Eğitimin performans sporcusu, hobi (rekreasyon) sporcusu ve kurum / şirket sporcuları fark etmeksizin alınması gerekmektedir .Bir ay sürecek toplamda sekiz saatlik temel eğitimde teorik dersimiz olmayıp, tüm derslerimiz kano üzerinde uygulama dersleridir. Temel eğitim derslerinde öğrenecek olduklarınız:

Tekne ve Kürek terimleri

Kürekler kanoya nasıl bağlanır

Kanoya nasıl oturulur, kanodan nasıl kalkılır

Balans nedir nasıl yapılır

Dik pala kürek nasıl çekilir

Yatık pala kürek nasıl çekilir

Bel kol kürek nasıl çekilir

Oturak kürek nasıl çekilir

Siya nasıl yapılır

Kerteriz nasıl alınır

Kürek sporu hava koşulları elverişli olduğu sürece dört mevsim uygun kıyafetler seçilerek yapılmaktadır. Su koşullarının elverişli olmasından kastımız dalganın ve rüzgarın olmaması. . Fethiye körfezinin Türkiye’de ve birçok Balkan ülkelerinden avantajlı olmasının sebebi de burada saklıdır. Fethiye körfezi, yapısı itibari ile bir kulaktır bu yüzden fazla rüzgar almayıp dalgasız bir yapıya sahiptir.

Kürek sporu bilindiğinin aksine  kol ve omuz kaslarından daha çok  bacak kaslarının kullanıldığı bir spordur. Kürek çekme hareketinde vücuttaki toplam kasların % 84’ünü kullanırız. Buda kürek sporunu diğer sporlardan ayrıcalıklı kılan bir detaydır. Kürek çekme hareketinin analizini ve kullanılan kas gruplarını  aşağıda detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Yakalama  Çalıştırdığı kaslar: Erector Spinae, Gastrochnemius ve Soleus ve Hamstrings.

Sürüş   Çalıştırdığı kaslar : Erector Spinae, Rhomboids, Quadriceps, Gastrochnemius ve Soleus ve Hamstrings.

Tahrik  Çalıştırdığı kaslar : Erector Spinae, Rectus Abdominus, Triceps, Rhomboids, Deltoidler, Trapezius, Pektoralis Major, Bileziği Uzatıcılar ve Fleksörler, Quadriceps, Glutes, Hamstrings ve Gastrochnemius ve Soleus.

Bitiş  Çalıştırdığı kaslar  : Erector Spinae, Bilek Genişleticiler ve Fleksörler, Triceps, Pazı, Deltoidler, Pektoralis Major, Rectus Abdominus, İç ve Dış Obliques, Quadriceps ve Hamstrings.

Kürek sporuna başlama yaşı Türkiye Kürek Federasyonunun lisans çıkarma yaşı olan 13 olup, yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Kendini sağlıklı hisseden her birey kürek sporunu yapabilir. .Fethiye’nin muhteşem körfez manzarasına karşı, temiz bir havada spor yapmak isteyen herkesi kulübümüze bekliyoruz.

Kürek sporundaki Deniz küreği tekneleri, dalgalı denizlerde  kürek çekebilmek için özel üretilmişlerdir. Tekneler  Avrupa menşeili olup tüm dünyada en popüler modeldir. İmalatında vinilester kullanılmakta olup, yanında örgü elyaf ve bazı özel takviyelerle çok daha sağlam, esnek ve hafif bir yapıya sahiptir. Kullanılan jelkot izofterik yapısından dolayı, standart jelkotlara nazaran güneşe karşı direnci yüksek olup, aynı zamanda esnekliğinden dolayı çatlamalara karşı dayanıklıdır.

Deniz küreği Teknelerinde  3  model vardır.

 1 kişinin kürek çektiği Tekneler (C1X)

2 kişinin kürek çektiği  Tekneler (C2X)

4 kişinin kürek çektiği ve  bir kişinin de dümene oturduğu  Tekneler (4x+)

Uluslar arası kürek federasyonunun (FISA) bu tekneler için belirlemiş olduğu boy ve ağırlık standartları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.